Blomsterparadiset under coronapandemin

Publicerad Lämna en kommentar

Vill bara skriva några rader i dessa coronatider. Många har väl liksom jag isolerat sig och inväntar bättre tider. Vi som har trädgård kan ju skatta oss lyckliga. Vårt liv fortsätter utomhus och många får väl lite extra tid där nu. Vi kan njuta av solen och att livet där fortsätter som vanligt. Som tur var kom våren tidigt i år , vilket gör att vi har god tid att sköta och planera i trädgården.

I år har jag planterat ca 40 nya perenner och buskar i januari. De blir senare framåt hösten, och framförallt nästa år möjliga att köpa in när de växt till sig. Mycket spännande att dela i år av förra årets sådder, så håll ögonen öppna för de nyheter som jag lägger in under sommaren.

Ser framåt en ny odlingssäsong med mycket roligt i trädgården.

 

Ewa’s nya webbplats!

Publicerad

Den senaste tiden har jag (webmaster) jobbat på att ersätta hennes gamla webbplats. Detta är ett projekt som innebär byte till en helt ny plattform (från Textalk till WordPress med helt egen drift). Tanken är att få ner kostnaderna ganska ordentligt (så att vi kan satsa på kärnverksamheten dvs. växterna) och förbättra webbplatsen på en rad olika punkter som bl.a. design, säkerhet och användarvänlighet.

Det finns fortfarande en del jobb som kommer att genomföras framöver… bland annat ska många produkter (växter) in framöver. Jag ska köpa en professionell systemkamera och ta bättre produktbilder, även om befintliga bilder är bra och man ser vad det är för blomster det rör sig om. Vi kommer att satsa på internetmarknadsföring, bland annat genom att synas på vanligt förekommande sökord i Google. I dagsläget erbjuds kortbetalning såsom Mastercard, VISA och American Express, men även betalning genom Paypal-konton. Tanken är att när/om omsättningen ökar, också erbjuda Klarna. På Klarna kan du betala med internetbank, Swish eller lägga upp en delbetalning.

Vi har haft lite barnsjukdomar av olika slag… allt från designfel till att leverantören av betalsystemet (Stripe) krävde Ewa på ID-kontroll. Något de gör med samtliga av deras kunder, då det enligt lag/regler krävs för att undvika penningtvätt. Så på grund av lite olika anledningar, har det varit något enstaka avbrott.

Nu bör det mesta vara åtgärdat och vi har här en fullt fungerande webbutik!

Välkommen till EWA’s blomsterparadis!