Hoppa till innehåll

Vem är Ewa Perzanowska?

Mitt intresse för växter har varit med mig under hela livet. Jag är född och uppvuxen på Södermalm i Stockholm, där blomsterprakten inte fanns på den  tiden.  Då fanns växterna enbart i parkerna. I mitt fall var det Åsöparken som lockade. Jag minns alla träden som fanns där, speciellt en vacker tårpil. I utkanten på Södermalm fanns mindre trädgårdar, som grannarna hade som sommarställen. Vi barn fick följa med dit och plocka bär.

Blomsterintresset började infinna sig som 7-åring, när jag tillbringade somrarna hos min mormor på landet. Hon hade en enorm äppelträdgård och där hade jag möjligheter att odla på egen hand. I början var det mest matnyttiga växter, så som pumpor och jordgubbar. Det utökades snabbt med köksväxter och andra blommor. Mitt intresse fortgick även som gift, eftersom jag där hade egen trädgård. Jag började också odla träd, buskar, perenner och ettåriga blommor.

Jag drev den lokala firman “Ewa Perzanowska’s Kostym och Växter” i 18 år. På Villa Tallbacken i Moholm tog vi emot förhandsbokade visningar av min trädgård och visade runt Textilmuseet. Bland annat har jag arbetat på Weibulls, drivit en egen handelsträdgård och egen blomsteraffär med snittblommor. Idag specialiserar jag mig på att driva upp perenner från frö, även om jag har ett stort utbud av andra intressanta växter också. Jag har ett stort sortiment av vanliga och ovanliga perenner. Jag delar även växter från den egna trädgården. Mina växter drivs helt utan värme och planteras i januari, så att de ska bli extra härdiga.

0
    0
    Varukorg
      Beräkna frakt
      Använd rabattkod