Hoppa till innehåll

Visar 1–12 av 14 resultat


BUSKAR
De buskar jag valt är av stort dekorativt värde. I bland kan det vara form, blad, blommor eller dekorativa frökapslar.
Jag har valt att presentera de låga buskarna, som inte blir högre än tre meter. De är insamlade från hela världen, ofta i Kina och Japans bergstrakter, vilket gör dem härdiga även i det svenska klimatet. Många är fullt härdiga i norra Sverige.

Plantorna kan vara förökade med frö, sticklingar eller vara delade. Bland de frön som sås, anger man hur många år de är och de säljs inte inom

före 3 år. Vissa buskar är lövfällande medan andra är vintergröna.

De lövfällande följer som oftast årstidernas rytm och fäller sina löv i samband med första frosten. Vintergröna byter blad eller barr som oftast på våren.

En del av buskarna har ätbara frukter som exempelvis hagtorn och blomster apel, där man gör sylter och gelé eftersom de innehåller nyttiga ämnen. Det finns andra buskar som är mycket giftiga som t.ex. järnek.

Blomsterprakten hos vissa buskar är enorm. Man kan ha en blomning från tidig vår till höst. Buskar som Forsythia, paradisbuske, pärl buske och blomster korneller blommar på våren. Till höstens blommar hortensia och frilandshibiskusar.

Buskar där effekten är deras blad, det kan vara Japanska lönnar som exempel. Grenarna kan även vara en dekorativ effekt som ex. trollhassel. Även frökapslar kan vara mycket dekorativa som ex benveden, med de olika röda hängena.

Buskar hör hemma i den moderna trädgården och har blivit trendigt på senare år. De brukar dessutom vara relativt lättskötta. De är ofta härdiga och går att odla långt norrut. Buskarnas karaktär passar personer som inte har så mycket tid för trädgården, men ändå vill ha en vacker sådan.

Buskar

De buskar jag valt är av stort dekorativt värde. I bland kan det vara form, blad, blommor eller dekorativa frökapslar. Jag har valt att presentera de låga buskarna, som inte blir högre än tre meter. De är insamlade från hela världen, ofta i Kina och Japans bergstrakter, vilket gör dem härdiga även i det svenska klimatet. Många är fullt härdiga i norra Sverige.

Plantorna kan vara förökade med frö, sticklingar eller vara delade. Bland de frön som sås, anger man hur många år de är och de säljs inte inom 3 år. Vissa buskar är lövfällande medan andra är vintergröna.De lövfällande följer som oftast årstidernas rytm och fäller sina löv i samband med första frosten. Vintergröna byter blad eller barr som oftast på våren.En del av buskarna har ätbara frukter som exempelvis hagtorn och blomster apel, där man gör sylter och gelé eftersom de innehåller nyttiga ämnen. Det finns andra buskar som är mycket giftiga som t.ex. järnek.

Blomsterprakten hos vissa buskar är enorm. Man kan ha en blomning från tidig vår till höst. Buskar som Forsythia, paradisbuske, pärl buske och blomster korneller blommar på våren. Till höstens blommar hortensia och frilandshibiskusar.Buskar där effekten är deras blad, det kan vara Japanska lönnar som exempel. Grenarna kan även vara en dekorativ effekt som ex. trollhassel. Även frökapslar kan vara mycket dekorativa som ex benveden, med de olika röda hängena.

Buskar hör hemma i den moderna trädgården och har blivit trendigt på senare år. De brukar dessutom vara relativt lättskötta. De är ofta härdiga och går att odla långt norrut. Buskarnas karaktär passar personer som inte har så mycket tid för trädgården, men ändå vill ha en vacker sådan.
0
    0
    Varukorg
      Beräkna frakt
      Använd rabattkod