Hoppa till innehåll

Ewa’s nya webbplats!

Den senaste tiden har jag (webmaster) jobbat på att ersätta den gamla webbplatsen. Jag har haft många projekt parallellt nu och i framtiden som till exempel prylbloggen theblogg.se. På den bloggen skriver jag om, och marknadsför prylar. Det kan även gälla trädgårdsrelaterade prylar som gräsklippare och annat. Jag skriver även om allt möjligt annat som inte är kommersiellt gångbart, som mer personliga saker eller kring andra personer.

Plattform och webbhotell

Ewa’s projekt är däremot ett annat projekt som innebär byte till en helt ny plattform (från Textalk till WordPress med helt egen drift). Tanken är att få ner kostnaderna ganska ordentligt (så att vi kan satsa på kärnverksamheten dvs. växterna) och förbättra webbplatsen på en rad olika punkter som bl.a. design, säkerhet och användarvänlighet.

Här kommer en liten uppdatering år 2021. Uppgraderad och dedikerad plan på webbhotellet blir aktuellt i senare delen av juli detta året. Nu kommer ewasblomsterparadis.se inte ligga tillsammans med andra webbplatser och hon kommer att sköta driften på egen hand. Ewa är till åren kommen, men exceptionellt bra för sin ålder på teknik och webben. Hon är utmärkt e-handlare och besitter samtidigt mycket erfarenhet kring trädgård och växter.

Hög ambitionsnivå

Det finns fortfarande en del jobb som kommer att genomföras framöver… bland annat ska många produkter (växter) in framöver. Jag ska köpa en professionell systemkamera och ta bättre produktbilder, även om befintliga bilder är bra och man ser vad det är för blomster det rör sig om. Jag kommer att satsa på internetmarknadsföring, bland annat genom att synas på vanligt förekommande sökord i Google. Nya blogginlägg kommer att författas om till exempel blomsterhandlare.

I dagsläget erbjuds kortbetalning såsom Mastercard, VISA och American Express, men även betalning genom Paypal-konton. Tanken är att när/om omsättningen ökar, också erbjuda Klarna. På Klarna kan du betala med internetbank, Swish eller lägga upp en delbetalning. Nu år 2021 är vi fortfarande inte där kring allt, men det ändå mycket framåt.

Vi har haft lite barnsjukdomar av olika slag… allt från designfel till att leverantören av betalsystemet (Stripe) krävde Ewa på ID-kontroll. Något de gör med samtliga av deras kunder, då det enligt lag/regler krävs för att undvika penningtvätt. Så på grund av lite olika anledningar, har det varit något enstaka avbrott. Nu bör det mesta vara åtgärdat och vi har här en fullt fungerande webbutik!

Välkommen till EWA’s blomsterparadis!

0
    0
    Varukorg
      Beräkna frakt
      Använd rabattkod