Hoppa till innehåll

Skillnaden på blomsterhandlare

Här på Ewa’s Blomsterparadis, finner du många vackra växter, som till exempel många vackra perenner. Något folk ibland missar är att jag säljer barrotade växter. Det innebär att jag postar i paket utan kruka. Inlindat i hushållspapper och gladpack för att behålla fukten. Många som handlar här, handlar till trädgården. Det innefattar ofta en viss målgrupp. Många har villa och trädgård. Färre är riktigt unga. Samtidigt har trädgård blivit mycket mer populariserat på senare tid. Idag är många fler designmedvetna, och då vill man även designa trädgården. Allt fler köper trädgårdsmaskiner och andra trädgårdsprylar på nätet också.

Nu i coronatider är det särskilt märkbart. Alla pysslar, jobbar och fixar på hemmaplan. Man kanske aldrig haft den där tiden för trädgården som man önskat. Många är också förtjusta i de ovanligare växterna hos Ewa. Kort och gott, så har olika blomsterhandlare inriktning för olika målgrupper.

Så växter från frö

Ska du så från frö istället för att beställa färdiga blommor eller växter, så kan du vända dig till Impecta. Impecta har ett brett sortiment! Företaget i sig är också mycket större och mer etablerat än vad Ewa’s Blomsterparadis är. Ewa har handlat perennfröer ända sedan 70-talet från Impecta.

Här är ett par tips till dig som ska så fröer:

 • Förså på liten yta med en pluggbox
 • Odla exempelvis grönsaker efter hur mycket plats du har

Sedan finns de som erbjuder exempelvis både fröer och färdiga växter. Plantagen är ett exempel på det. Vissa blomsterhandlare, eller ska man säga trädgårdsbutiker kan erbjuda trädgårdsredskap och trädgårdstillbehör också. Sedan specialiserar sig många blomsterhandlare på en viss sorts växter. Det kan vara som Ewa, ovanliga perenner och historiska rosor. Vissa specialiserar sig på grönsaker eller helt andra saker.

För dig som söker snittblommor

Ska du köpa snittblommor så kan du vända dig till exempelvis Interflora. Interflora har väldigt fina blommor. De är lite mer påkostade och är många gånger (inte alltid) präktigare än de som säljs på exempelvis matbutiker. Sedan erbjuder de blombud också. Perfekt till Mors dag eller vid andra viktiga tillfällen.

Den lokala matbutiken fungerar också jättebra, särskilt om du har bråttom på väg hem från jobbet eller något liknande. Då kanske man inte hinner välja och betala på internet samt invänta en leverans. Duktiga farbröder, män och grabbar uppvaktar sin kvinna med fina blommor. Choklad eller lakrits skadar sällan heller.

Är man petig vad kommer till kvalitet, så bör man veta att det även kan skilja sig åt hos riktiga blomsterhandlare. Det gäller inte minst snittblommor. Snittblommor kan vara lika vackra, men riktigt bra snittblommor håller ut mycket längre i vasen. Det underlättar naturligtvis om man sköter om blommorna på rätt sätt. Lägg inte i för kallt eller för varmt vatten, byt vatten och snitta blommorna ordentligt.

I vissa fall kan du handla snittblommor eller andra växter av särskilt hög kvalitet om du har en riktigt bra blomsterhandlare lokalt. Bara för att ta ett exempel så finns det just en sådan affär i centrala Degerfors. De har fina snittblommor till hög kvalitet och bra pris. De har även trevliga vykort och annat bra att ha. Gör som jag, undersök ditt närområde om du inte redan har gjort det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

0
  0
  Varukorg
   Beräkna frakt
   Använd rabattkod