Hoppa till innehåll

Stort växthus med mycket trädgårdsarbete

Du som har en stor trädgård och kanske även ett växthus vet att det kan innebära en hel del trädgårdsarbete. Trädgårdsarbete kan vara både fantastiskt roligt, avkopplande och hälsosamt. Det finns alltså vetenskapliga belägg på att trädgårdsarbetet är bra för hälsan, till och med som behandlingsform.

Äldre personer som har förlorat många av sina sinnen kanske fortfarande har kvar doftsinnet. Det kan förhöja deras livskvalitet, och exempelvis bidra till att de minns delar av sin barndom genom dofterna. Det har används i rehabiliterande syfte, med förhöjda trädgårdar, där blommor och buskar hamnar i högre höjd för patienter i rullstol.

Ewa’s växthus

Ewa däremot, är en oerhört frisk och pigg pensionär med alla sinnen i behåll. Hon har fingrarna i jorden, och brinner för allt som har med trädgård att göra. Hon hanterar sitt lager, paketerar och sköter kontaktformuläret för dig som har handlat här. Ewa sår många av växterna från frön, hon förökar och delar dem. Det innebär en hel del trädgårdsarbete som hon sköter på egen hand. Som tur, fixar hon det galant. Jag (webmaster) hjälper henne bara med det tekniska och kanske bära en och annan påse med jord.

Ewa har en fantastisk perennodling i sitt växthus. Hon har också buskar av olika slag, mindre träd, vattenväxter, rosor och andra växter. Mycket av det säljs i webbutiken, men faktum är att hon också har lite frukt och grönsaker mest för eget bruk. Ewa har också ett stort intresse för historiska rosor och här kommer vi kanske se fler arter i framtiden.

Det är väldigt mycket jobb med ett växthus också. Växthuset är väldigt bra planerat på hela 150 kvadrat. Det är byggt med flera våningar och extra tjock plast som släpper in bra med UV-ljus. Detta gynnas växterna av men det som gör växthuset optimalt för just perenner är den höga luftfuktigheten utan att bränna sönder växterna.

Utveckling av webbutiken

Idag har Ewa 3000 perenner, som kommer vart efter, att hamna i webbutiken här. Hon har även andra växter som inte finns i webbutiken ännu. Många av dessa som lagt ut i butiken men idag ligger faktiskt fokuset framförallt på att förbättra webbplatsen. Just nu, arbetar jag med att redigera befintliga växter. Många felstavningar håller på att åtgärdas. Sedan ska vi skriva om och förlänga texterna. Egenskaperna kommer att läggas in som attribut i WordPress, och inte bara som en del av den befintliga produktbeskrivningen. Detta gör att det kommer se proffsigare och tydligare ut. Det kommer att finnas tydliga tabeller där attributen presenteras.

Sist men inte minst ska jag skaffa en ordentlig systemkamera med ett bra objektiv och ta nya produktfotografier för webbutiken. Sedan när det arbetet är genomfört, så kommer vi att satsa på att lägga in massor av nya växter. Så det är mycket arbete med både trädgården och trädgårdsbutiken.

Man kanske ser att det redan gjorts en del arbete, eftersom att webbplatsen har bytt design helt och hållet flera gånger under flera månader tid. Vi har provat oss fram till den aktuella designen. Den här gången blev vi nöjda. Nästa artikel kommer att handla om blomsterhandlare… så håll utkik!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

0
    0
    Varukorg
      Beräkna frakt
      Använd rabattkod